onsdag 30 november 2011

tisdag 29 november 2011

Kvällsrutin

Min nya kvällsrutin:
  • Promenad (utan barnvagn för att kunna sträcka ut min naturliga steglängd och svänga med armarna).
  • Stretching (rekommenderade övningar)
  • Värmebehandling (läs: sitter på en vetekudde)
Om det har blivit bättre? Nej, tyvärr :(

Bockar av på listan

Egentligen vill jag inte tänka på att lille N ska börja på dagis än. Ja alltså, det ska han ju inte än, men ni förstår hur jag menar.

Nu har vi i alla fall skickat in ansökan om förskoleplats. Vi hoppas på en syskonplacering på lilla T:s förskola i slutet av sommaren.

måndag 28 november 2011

Psst ...

... svaren på frågorna i julpocketbytet hittat du, min hemliga bokvän, på bokbloggen.

8

Vår lilla goding blev ju åtta månader igår. Vi glömde inte bort det. Jag glömde bara bort att blogga det :)

Höstfint

Otäckt anslag

Sådana här meddelande uppskattar man inte att läsa på anslagstavlan på förskolan ...

Smak av jul

Jag gillar jul, men jag uppskattar att var sak har sin tid. Att traditionerna liksom "håller sig på sin plats". Jag tycker alltså att det är lite trist när det julpyntas i oktober. Jag tycker inte heller att man ska blanda ihop saker. Saffranssemlor - vad är det för ett otyg! ;)

Nu har vi passerat första advent så då är det fritt fram! Jag måste dock erkänna att jag tjuvstartade lite med några juliga saker redan innan advent. Lite julmust, några pepparkakor, de där läskiga skumtomtarna med polkasmak och så - mot bättre vetande och varningar - Dumle Gingerbread. Farliga!


Varm i hjärtat

Maken muttrade lite när jag började titta på Love Actually ikväll. "Du vet att det slutar med att du sitter uppe halva natten och tittar på en film som du redan sett tusen gånger."
Han hade rätt så klart. Det är ju bara en så söt film. Man kan ju inte annat än att bli varm i hjärtat av den (bröllopsscenen - hallå!).

Adventshelg

Vi har så klart firat advent den här helgen, som så många andra. En hundinspektion hos svärfar, två julmarknader, ett ljusträd, en del adventspyntande och så lite storm på det. Dessutom är vinterdäcken på bilen. Skönt. Inte min förtjänst det minsta dock - jag är fortfarande halt och lytt. Hoppas ni haft en fin helg!

lördag 26 november 2011

Att vara vaken

Jodå, jag lyckades hålla mig vaken. Det blev inte heller så mycket vin. Bara ett enda glas - mycket gott -  vin. Kanske inte så mycket mat heller. Jo, några goda tapas slank ju ner. Och efterrätt. Såklart :)
Desto mer prat blev det. I ett kör ända till klockan elva, då de bommade igen för kvällen.

Så jag var egentligen inte hemma särskilt sent.

Men en sak som tydligen inte var så smart att göra var att dricka den där koppen kaffe kvart i elva. Då håller man sig vaken vare sig man vill eller inte.

En annan sak som tydligen inte var så smart att göra var att börja läsa Arga bibliotekstantens blogg mitt i natten. Då vill man inte gå och lägga sig även om man borde ;)

fredag 25 november 2011

Kvällens utmaning

Tjejmiddag ikväll. Min utmaning blir (förutom att ta mig ut ur huset utan fläckar på kläderna) att hålla mig vaken efter ett glas vin.

Doctor's orders

Min kiropraktor rekommenderade att vila liggande en gång om dagen för att avlasta kroppen. Hoppas ryggläge i soffan med en sovande bebis på magen och Grey's repriser på TV:n var det han hade i tankarna ;)

torsdag 24 november 2011

Hur gick det med nyårslöftena?

Evasleva undrar hur det gick med nyårslöftena nu när det snart är dags för nya.

Jag hade som mål att göra en rolig sak i månaden. Jag hade samma löfte året innan, men då föll det på att jag försökte göra för stora saker. Detta år tänkte jag att även små saker får räknas. Jag bloggade om detta i januari, februari och mars, men någonstans i samband med att lille N föddes glömde jag att hålla koll på roligheterna.

Men om man tänker efter - nog borde det ha hänt åtminstone en rolig sak varje månad!
Jag kollade lite:

I april hade vi besök av min familj och välkomstfest för lille N.
I maj blev jag uppvaktad på mors dag - min första som tvåbarnsmor.
I juni hände det mycket - vi firade min pappas 60-årsdag på Öland och hade kalas för världens finaste 3-åring.
Juli är ju trevligt bara för att det är sommar och semester, men några extra trevliga saker var vår Stockholmresa där vi träffade många vänner och som toppades av besöket på Hasseludden, vår bröllopsdag, syrrans besök, trevliga gäster och en bloggträff.
I augusti hade vi besök av min barndomsvänninna och hade en härlig dag på Ven.
Sedan började hösten och alla förkylningar med vi har ju ändå lyckats med en tur till mina föräldrar i september och mormorsbesök och min födelsedagspresent i oktober.

Jag borde ju hinna med några trevligheter till innan året är slut :)

onsdag 23 november 2011

Felkonstruerad familj

När man tänker på saken så är det nog något fel på konstruktionen av mina syskon och mig.
Syrran går hos sjukgymnast för sin höft.
Brorsan ligger däckad sedan flera veckor i diskbråck och väntar på röntgen.
Och jag springer till kiropraktorn.

Om vi åtminstone hade haft samma problem. Då hade vi kanske kunnat få familjerabatt?

Tredje gången gillt?

Idag har jag varit hos kiropraktorn. Igen. Hoppas det blir bättre den här gången.

Jag var inte så naiv att jag trodde att jag skulle bli helt återställd efter endast en behandling, eller ens två. Bakslaget efter andra besöket var dock riktigt trist (speciellt då det kändes så bra efter det första). I helgen som var hade jag det förfärligt!

Men vi jobbar vidare på det. Kiropraktorn och jag.

Västmanländskan goes bokblogg

Ja, alltså - det har ju bokbloggats här också,  men nu finns det en separat blogg för just böcker på Västmanländskans bokblogg.

Titta gärna in där!

Balanserad kost?

Lilla T har inte tid att äta nuförtiden. Speciellt inte frukost. Igår fiskade hon upp den torkade frukten ur sin müsli och åt den. Idag satte hon i sig tre (små) skivor prickig korv och en klunk mjölk. Det är allt.
Men de säger att hon äter bra på dagis och det är väl tur det.

måndag 21 november 2011

No more nattmat

Det går framåt med lille N:s nattvanor. På sistone har vi lagt honom vid åtta-halv nio efter att ha tankat i honom en stor flaska välling. Sedan har vi lyckats skjuta på maten till klockan sex på morgonen. Han sover inte hela den tiden, men det har fungerat att ge honom nappen och få honom att somna om. Natten som var fick han lite vatten vid tretiden, napp vid sextiden, men vakande inte "på riktigt" förrän halv åtta! Vi ser ljuset

Kransen

Så här ser kransen ut på kvällen med ljus i.





Höstfint

Lite nya färger här på bloggen. Vissa kanske tycker att det är mer vinter än höst i november och med så kort tid kvar till jul, men vädret och humöret känns mer höst för mig.

Startskott för julpysslandet



I lördags var kollegan och jag på Blomsterskolan för att blompyssla lite. Nu var det nog två år sedan vi var där sist. Det är alltid lika mysigt. Denna gången var temat "lavendeldoftande jul". Vi fick binda en bordskrans och göra en liten blomstergrupp med hyacint. Här ser ni hur det blev:





Båda arrangemangen doftar väldigt gott - både lavendel och granris.

Innan vi åkte därifrån sa jag till min kollega att jag alltid kände mig så glad och tillfreds när vi har varit på en sådan här kurs. Det är för mig en väldigt inspirerande plats.



Fredag, lördag, söndag

Fredag
En liten kattflicka med glitterskor på dagisdisco.
Tre trevliga middagsgäster.
Ett tråkigt besked om en granne.
En sak som värmde hjärtat.

Lördag
En lavendeldoftande jul.
Massor av kusinbus.
Ett trivsamt 70-årskalas.

Söndag
En sovmorgon.
Ett skippat Skogsknytte.
En promenad i dimman.
En feel-good film.
Inte många knop.

söndag 20 november 2011

Ropade hej för tidigt

Jag är inte bra.

Verkligen inte bra :(

fredag 18 november 2011

Bra val

Konstaterar, som många gånger förr, att jag har gift mig väldigt bra :)

Less is bore?

Lilla T har flera gånger på sista tiden pratat om att hon vill ha inneskor på dagis. Jag letade fram några mockasiner, men de fick inte godkänt.

Häromdagen när vi kom till dagis tvärstannade lilla T precis innanför dörren och bokstavligen tappade hakan när hon såg dagiskompisens rosa glitterpaljettskor. Det var tydligt att hon aldrig hade sett något vackrare! Jag fick ju också klart för mig hur hon tänkte sig ett par inneskor.

Även om more is more är lilla T:s grej, så är ju jag en sådan där trist mamma som inte faller pladask för rosa glitterpaljetter. Dessutom är jag så himla praktisk och tycker inte att det är lämplig fotbeklädnad på dagis. Sådana där "finskor" är ofta ganska stela, hala och kan ha kluriga små knäppningar. Men lilla T:s stora ögon över de fina skorna fick ju ändå mitt mammahjärta att vekna. Jag försökte hitta en gyllene medleväg

Jag hittade ett par mjuka skinntofflor (dansskor) med halkfri sula som lilla T kan ta av och på själv. För att göra dem lite roligare och lite glittrigare "pimpade" jag dem med lite bling-bling från Panduro. De är egentligen en slags scrapbooking-nitar, men fungerade utmärkt som skodekoration.

Imorse hade jag ställt tofflorna på hennes rum så att hon såg dem när hon vakande. Först frågade hon om de var lille N:s skor (?), men när hon förstod att det var hennes ville hon prova på en gång. Hon föreslog direkt att mockasinerna skulle stanna hemma och att dessa skulle får vara inneskor på dagis. "-Mamma, jag tycker om dem!".



Godkänt alltså ;)

Efterjusterad

Idag har jag varit hos kiropraktorn igen. Bäckenet blev redan mycket bättre redan dagen efter förra besöket, men inte helt bra. Kiropraktorn var ändå mycket nöjd med rörligheten och behövde bara justera lite till.

Nu ska vi avvakta en tid och se om kroppen löser resten på egen hand (som den tydligen gör ibland) och för att se så att det inte dyker upp något annat. Ibland "kompenserar" man tydligen genom att felbelasta någon annan kroppsdel och det upptäcker man ibland inte förrän det ställe som gör mest ont börjar kännas bättre.

Sedan sa att han att jag skulle låta maken sköta alla tunga lyft i helgen så att jag fick vila. Det låter ju bra ;)

torsdag 17 november 2011

Kvällsnöje

Vad gör ni ikväll då?

Själv har jag druckit en Irish Coffee, sytt ett par kattöron och blingbling:at ett par sockiplast.

En tur till Malmö

Idag tog lille N och jag en tur till Malmö. Först skulle vi titta på en nästan ny bebis hemma hos kollegan C. Det blev dock ett hastigt besök eftersom jag kom iväg sent och hade en annan tid att passa också. Det var dock mysigt att ses en liten stund och att få beundra fina lille W. En liten påse med lille N:s urvuxna kläder skickade vi också vidare.

Trots att det var lite kort om tid hann jag ändå in på min favorit-chocolateria. Det gäller att prioritera! Dessutom bör ju varje nybliven mamma få choklad i present, eller hur? Sedan kan det hända att råkade slinka med lite åt mig också ;)




Efter bebistitten skulle jag sammanstråla med kollegorna på min avdelning för en avtackningslunch. En kollega slutar i dagarna och jag ville så klart också vara med och säg hejdå. En trevlig lunch, trots anledningen och trots att jag inte hann med att äta efterrätt. Jag skulle ju hinna i tid och hämta lilla T på förskolan. Lille N somnade så fort bilen började rulla. Det tar på krafterna att underhålla "tanterna" på mammas jobb;)

Vi hade sedan tidigare en lekträff inplanerad på eftermiddagen, men lilla T:s kompis hade blivit sjuk. Istället spontaninbjöd jag en mamma i föräldragruppen som jag mötte på vägen. Hon har sina barn på en förskola precis bredvid vårt hus och eftersom vi båda är hemma med bebis håller vi samma tider och hejar ofta på varandra både på väg till och från respektive förskola. Jag är urdålig på spontaninbjudningar - ofta blir det ju väldigt trevligt! Nu passade det fint och vi hade alltså fem barn i varierande ålder här på eftermiddagen.

Tre grejer samma dag alltså. Så mycket har jag sällan inplanerat och kanske var det i alla fall en sak för mycket, trots att alla saker var trevliga. Bättre kanske att sprida på nöjena?

onsdag 16 november 2011

Dagens konstverk

Skuggor i natten

Jag är ju uppe och stökar med lille N en del på nätterna. I det lite lätt dimmiga tillståndet vacklar jag oftast bara fram till mikron och värmer välling utan att lägga märke till så mycket annat.

Den här kvisten med bär som står i vårt lilla hallfönster tittar jag dock på varje gång jag går förbi. Jag gillar verkligen hur den ser ut i motljuset från trappan (och ja, vi har alltid så här ljust utanför huset, bostadsrättsföreningen har investerat i många och starka lampor till ytterbelysningen).

Var tvungen att hämta kameran och ta en bild (om än lite suddig) av den trots att det var mitt i natten.

Min stund

Lilla T lämnad på dagis.
Lille N sover i vagnen.
Kaffe i koppen.
Datorn i knät.

Det är min stund.

(den vara i bästa fall en 15-20 minuter, men är guld värd)

Frost

tisdag 15 november 2011

Hejda mig, snälla!

Kommer ni ihåg ett litet syprojekt jag nämnde här på bloggen för ett tag sedan?
Det är inte klart än.
Det tar oändligt mycket längre tid än jag trodde att det skulle göra.
Då räknar jag inte ens det ett och ett halvt åre som det låg i klädkammaren och väntade.
Att det går långt mellan gångerna som jag kan/orkar sätta mig med det gör ju inte saken bättre.
Nu måste jag göra klart det, men om jag någonsin börjar prata om att göra något i samma stil igen - snälla, hejda mig!

Lättövertalad

Med lilla T i affären: "- Mamma, jag har faktiskt inga rosa blommor på mitt rum. Så jag tänkte att vi kunde tjöpa det."

Nu har lilla T rosa blommor på sitt rum :)


Är ni med på dinosaurietåget?



På Bolibompa eller SVT Play kan man se det verkligt bra barnprogrammet Dinosaurietåget. Dino och hans syskon reser framåt och tillbaka i tiden och lär sig om olika dinosaurier. Lilla T har redan bättre koll än vad jag har ;)
Har du barn i förskoleålder och lite äldre så bör du kolla in det.

Jag tyckte mig minnas att jag plockar på mig några små faktaböcker om dinosaurier i någon utrensning på jobbet och efter lite letande på vinden hittade jag dem. Nu läser vi den ganska ofta som godnattsaga.



Favoriten? Tyrannosaurus förstås ;)

Aj!

Har precis varit hos en kiropraktor som knäckte till mig rejält. Just nu känns det värre än innan, men det blev jag förvarnad om. Hoppas nu bara att det blir bättre snart. Kiropraktorn var i alla fall väldigt trevlig ;)

måndag 14 november 2011

Jag vågar knappt säga det ...

... men jag tror att lille N är på bättringsvägen.

Han hade fortfarande ganska hög feber imorse, så jag ringde och fick en tid på vårdcentralen. Väl där hade hans feber gått ner och han var oförskämt pigg och glad. Läkaren tog mig dock på allvar och kollade igenom honom ordentligt. Allt såg fint ut, men sänkan var lite hög. Hon rekommenderade att avvakta ett dygn med förhoppning om att lillkillen skulle klara infektionen själv, men hon skickade också ett recept på penicillin till Apoteket som vi kunde hämta om han inte blev bättre. Bra service och en trygghet för oroliga föräldrar. Det är verkligen riktigt smart med digitala recept.

Febern verkar ha lagt sig, han har ätit ganska OK och sover lugnare än tidigare. Vi pustar ut för den här gången.

Bebisunderhållning

Tips till den som har små hemma.

Lilla T älskade Babblarna när hon var mindre (och hon tycker fortfarande om att spela de små spelen på hemsidan) och nu är även lillkillen fast. Klicka på musikvideon och gunga loss! :)

Gnäll

Eftersom detta ändå mest är en gnällblogg just nu kan jag passa på att beklaga mig lite. Jag har så himla ont i mitt bäcken!
Jag vet inte om det är foglossning eller något annat, men den känns precis som de sista veckorna innan lilla N kom. Eller lite värre till och med.

Jag har fått rådet från MVC att undvika lyft (jo, mendet ska jag säga till lille N) och plötsliga oergonomiska rörelser (jo, men det ska jag berätta för min 3-åring) och att ha en massa tålamod.

Vissa säger naprapat, andra säger kiropraktor.
Jag vet inte vad jag ska göra, men så här kan jag ju inte ha det.

Nä, tror inte det va!

Gräslig reklam. Inte särskilt snygga kläder. Dessutom dyra. Det är ju ändå en lågpriskedja.

Versace för H&M.
Nä, jag tror inte det.

söndag 13 november 2011

Tredagars?

Lille N är fortfarande febrig. Jättefebrig! Han vaknade framåt kvällen igår med en temp på 40,6. Av med alla kläder, tvätta med svalt vatten, mer Alvedon och sedan vagga och trösta. Febern gick ner till mindre läskiga 38,5. Vid tolvtiden fick han i sig nästan en hel flaska välling och sov relativt lugnt i några timmar efter det, med bara några "nappistoppningar".
Vid halvfemtiden vaknade han och då försökte jag med välling igen utan större framgång, trots att febern verkade ha gett med sig. Sådan tur hade vi dock inte. Strax innan sju var vi uppe igen och då var febern tillbaka. Den har pendlat mellan 38-40 idag.
Håll nu tummarna för att detta var den sista dagen på en 3-dagarsfeber.

Det har verkligen inte blivit något roligt bloggat den här helgen. Hoppas på att återkomma med något annat än feberkurvor snart.
Over and out!

Farsdagsfrukost

lördag 12 november 2011

Fortsatt febrigt

Lille N är fortfarande sjuk och ynklig. Toppnotering på 40 grader igår och maken fick gå upp många gånger i natt och ge Alvedon, näsfrida, mata och trösta. Det var min tur att få sova och även om jag naturligtvis också vaknade när lillkillen var missnöjd så var det skönt att inte behöva gå upp.

När det blev morgon var det i alla fall tydligt att den planerade familjeutflykten till badhuset inte skulle bli av. Det blev en mor- och dotterutflykt istället. Maken stannade hemma med lille N och förhoppningar om att ev. få sova lite när (om) lillkillen sov. Vi mötte upp med familjen S på badhuset och alla barnen verkade nöjda med bad och lek.

Väl hemma igen var det ett ynkligt litet pyre och en trött pappa som mötte oss. Febern har legat runt fyrtio grader hela dagen och N vill mest vara i famnen. Han är inte särskilt intresserad av mat, men har fått i sig lite välling och en portion gröt. Han är ganska duktig på att dricka vatten och det känns ju bra.

I natt är det min "tur" att gå upp när det behövs, så jag hoppas febern ger med sig och att vi får en lugnare natt.

fredag 11 november 2011

Projekt: Rensa i röran - sängbord

Jag bestämde mig för att börja mitt rensningsprojekt med sängbordet. Det behövde ju egentligen bara städas. Nu hade jag egentligen inte så mycker emot högen ovanpå - böcker är ju snyggt! Det kan dock vara något överdrivet att på och i sängbordet ha 22 böcker (varav 6 olästa, 3 halvlästa och 5 handböcker) och ett gäng tidningar och magasin.

Hur länge tror ni att det kommer att se så här välstädat ut? ;)



I lådorna var det totalkaos. Där fanns en salig blandning av böcker, hudcremer (6 olika flaskor och tuber), grattiskort, reklamblad, viktiga papper (som verkligen borde sitta i en pärm), solglasögon och värmekuddar. Dessutom ett fint brev (handskrivet - inte det vanligaste nuförtiden) från en vän, en karta över Rom, ett USB-minne, en MP3-spelare, världens varmaste tofflor (jag som alltid går barfota inomhus), ett (inte särskilt välanvänt) träningsgummiband och en fullkomlig driva av bokmärken, hårnoddar och säkerhetsnålar!

En del gamla bekanta dök också upp. Som de här filurerna som jag fått i present av maken. De fick komma tillbaka upp på bordet igen. Vi får se hur länge de får stå ifred för barnen den här gången.



Jag hittade också den här glittriga typen. Den har jag fått av vännen L för länge sedan. Den låg förut i skrivbordslådan på jobbet. Om jag kände mig lite hängig en dag kunde jag öppna den lilla asken och se när den sprattlade med sina ben och så blev jag på lite bättre humör. Fungerar varje gång ;)



Ett par saker som jag letat efter dök också upp. En söt ask som jag fått av syrran (kanske skulle jag lägga alla säkerhetsnålar i den?) och stämpel med mitt kinesiska stjärntecken som mamma hade med sig hem från Kina. Den visste jag att jag hade gömt på något bra ställe så att lilla T inte skulle få tag på stämpeldyna. Väldigt smart att lägga den i en låda i barnvänlig höjd utan någon som helst barnspärr!


Igår fick jag också en liten hjälp med röran i garderoben när flera påsar med barnkläder skickades vidare till nästa bebis. Med betoning på liten, för det var ändå bara som att skrapa på ytan ...

Sött

Det har väl inte undgått någon att jag är en gottegris. Ibland när jag är sugen på sött, men inte tycker att jag "bör" trycka i mig alltför mycket godis så tar jag en tablettask.

Dessa söta förpackningar hittade jag häromdagen - Salta prickar och Sötnosar (fruktgelé). Fina på både fram och baksida.



När man öppnar dem, fanns det en liten hälsning på insidan också (hoppas det syns när bilderna är så dåliga).



Kanske inte det godaste godiset i världen, men jag blev glad av askarna.

39,7

Mycket siffror här på bloggen idag. Dessa är lille N:s senaste temp. Stackars liten.

(och lite stackars mamman, som är helt slut i kroppen efter att ha burit, skumpat och tröstat det lilla skruttet hela dagen)

Update: 40 grader :(

11.11.11 kl. 11.11

Är det nu man skulle ha förlovat sig?

(enligt tesen snyggast datum i ringen vinner)

Snor och sömn

Det ena får vi för mycket av och det andra får vi på tok för lite av.

Lille N har feber. Igen.

Han är snorig. Igen.

Jag har skumpat snörvelkrånglig bebis halva natten. Igen.

Men lilla T är pigg (peppar, peppar) och lämnad på dagis.

Snörvlisen sover nu sittandes i min famn (fy för att ligga ner!). Det är ganska mysigt ändå. Om jag ändå bara hade hunnit fixa kaffe först ... ;)

torsdag 10 november 2011

Skyr

Nu behöver jag inte längre åka till Köpenhamn när jag blir sugen på lite Isländsk skyr. Nu behöver jag bara ta mig till närmsta ICA.

Helst hade jag ju velat åka till Island förstås, men det är ju inte så ofta det blir tillfälle till det ;)

More is more

Lilla T har blivit intresserad av att "ha frisyr". Tidigare har vi knappt fått sätta i ett enda hårspänne, men nu ska det fixas varje morgon. Det är iofs ganska roligt, men ytterligare ett moment i morgonrutinen som kanske inte helt uppskattas av mamman ;)
Det har också potential att urarta i ett skrikkalas om mamman inte lyckas få frisyren så fin som lilla T har tänkt (och det är sannerligen inte lätt att veta hur hon tänkt alla gånger).

Det här med "less is more" är inte vår dotters grej. Ska man ha t.ex. halsband, så ska man ha ALLA halsband. Idag "finade" hon sig en lång stund och kom ut ut rummet med precis alla hårspännen i håret - ett tjugotal sisådär. Hon ville att jag skulle sätta upp håret i tofsar också. Helst fem, men det fanns ju inte så mycket hår kvar att göra tofsar av ...
Vi enades om att jag fick ta ur några hårspännen så vi åtminstone kunde sätta upp en svans där bak.



Sedan fick jag och lille N varsitt hårspänne också.
- Han får ett lila. Så att de [barnen på dagis] ser att vi matchar.

Bebisstatus: 7 månader

Tänkte hinna med en 7-månadersstatus innan lille N hinner bli åtta månader ;)

Lille N just nu:

- har bytt från babysskydd till vanlig bilbarnstol. Han verkar nöjd.

- har en tredje tand på gång. Just nu gnisslar han med tänderna i underkäken mot den lilla tand i överkäken som bara precis brutit igenom. Läskigt!

- han "pratar" ännu mer än tidigare. Ett ljud är "amamamama" och det kan man ju med lite god vilja tolka som mamma ;)

- växer så det knakar (alt: är en riktig tjockis). Vi hade bara precis lagt undan kläderna i stl 68 och hämtat 74:orna när det kändes som allt han hade var för litet. Upp på vinden och hämta stl 80 också. Men jag måste säga att det har väldigt mycket med modell och hur urtvättat plagget är. Det finns 68:or som vi fått nya som forfarande passar och 80:or som är ärvda och vältvättade som känns trånga.

- kommer ibland upp på alla fyra och står där och gungar. Vad han ska ta sig till sedan vet han inte. Han rör sig däremot ganska bra i magläge och kan rotera för att nå leksaker. Tyvärr lyckas han ganska ofta putta sig själv bakåt och komma längre ifrån sakerna han vill nå. Ibland puttar ha in sig i ett hörn eller under en stol och fastnar.

- vaknar fortfarande ganska ofta på natten och tror att han är hungrig. Det har vi bestämt att han inte är. Han somnar någonstans mellan åtta och nio och får sedan en flaska runt tolv. Sedan får han lov att klara sig till femtiden då jag motvillig kan gå med på ett det kanske kan kallas morgon. Men det är bara för att han är så väluppfostrad att ha somnar om en stund till sedan. Idag vaknade han inte förrän halv sju. Det tar sig! ;)

Favoritleksakerna är prasslande papper, den pipande gummigiraffen och allt som låter och skramlar.

onsdag 9 november 2011

Note to myself

Kom alltid ihåg att ta på bebisen en heltäckande haklapp!

(men vem hade kunnat tro att lille N:s första leverpastejsmörgås skulle kunna bli en så kladdig historia)

Snabba ryck!

I måndags förmiddag var jag på Polisstationen och ansökte om pass åt lille N (som för övrigt charmade personalen totalt).

Precis nu fick jag ett sms om att det färdiga passet finns att hämta.

Det kallar jag snabba ryck!

tisdag 8 november 2011

Mad, I tell you!

Någon annan som håller på att bli komplett galen på Bloggers nya redigeringverktyg????

Projekt: Rensa i röran!

Visst har ni också ställen som är konstant röriga? Snälla, säg att det är så. Det skulle vara så jobbigt om jag var den enda som hade sådana skäms-hörnor ;)

Här är några av mina som jag har bestämt mig för att ta tag i (några har har jag redan börjat med):



Hatthyllan i hallen - alltid ett problem. Nu har vinterkläderna åkt fram. Snart kommer lille N:s kläder vara större och fler. Ja, ni förstår. Något måste göras!




Sideboard i vardagsrummet - full av leksaker och barnböcker. Röran är kanske inte så farlig, men jag sitter och tittar på den varje kväll och blir lite irriterad. Jag tänker mer och snyggare förvaring.














Hörna i lilla T:s rum - vad göra med alla teckningar som vi får med hem från dagis?



Mitt sängbord - alltid en röra ovanpå. I lådorna vågar jag inte ens tänka på vad som finns.














Min garderob - mitt "skämsigaste" ställe! Ja, ni ser ju själva ...
Ingen människa kan ju hitta något här inne.

Japp, då är det bara att sätta igång då!

Idag blir jag glad av ...

... trevligt lunchsällskap och roliga nyheter.

Höstfint

måndag 7 november 2011

Det sista jag gör innan jag går och lägger mig ...

Drinks anyone?

Kladdkakans dag

Idag är det visst kladdkakans dag. Det kan vi väl tänka oss att fira då ;)

Snygga förpackningar

Jag gillar snygga förpackningar - vem gör inte det?

Ett par riktigt fina förpackningar som jag har här hemma just nu är de flaskor från Hasseluddens Yasuragi som jag fick med mig hem i somras och produkterna från Estelle & Thild (innehållet är dessutom ekologiskt).













Men snygga hudvårdsprodukter är ju inte så ovanligt. Det är desto roligare att hitta snygga vardagsprodukter. Jag gillar dessa grafiska  burkar med vanillinsocker och bakpulver från Willys. Kakaoförpackningen var också snygg ;)

Irriterande!

Vill men kan inte sova ...

söndag 6 november 2011

Men hallå!

Det är väl inte meningen att man ska få foglossning drygt sju månader efter förlossningen?! Jag kan knappt gå!

Jag fick skicka maken på Skogsknytte tillsammans med lilla T trots att det var min tur.

En award till!

Söta Amy på Mitt liv i text och bild har gett mig ett Liebster blog award till!

Tusen tack - jag blir både rörd och glad :)